lauantai 2. elokuuta 2014

Star Stable Online



Star Stable Online on ruotsalaisen Star Stable Entertainment AB:n tuottama Massive Multiplayer Online Role Playing Game (MMORPG). Vuonna 2011 avattu peli sijoittuu Starshine Legacy, Star Academy ja Star Stable -peleistä tutulle Jorvikin saarelle. Star Stable Online on tällä hetkellä saatavilla yhdeksällä eri kielellä: englanniksi, ruotsiksi, saksaksi, espanjaksi, norjaksi, ranskaksi, venäjäksi, hollanniksi ja puolaksi. Peliin tulee joka viikon keskiviikko uusia päivityksiä.


Oma hahmoni Evangeline McWright & Skymaster.

Juoni

Star Stable Onlinen tarina alkaa, kun Starshine Legacyn tapahtumien päättymisestä on kulunut suunnilleen kaksi vuotta, tai vähän enemmän. On ehtinyt tapahtua paljon, sillä sielunratsastajista Lisa ja Anne ovat kadonneet mystisesti: Lisa rock-yhtyeensä kiertueella ja Anne kouluratsastuskilpailuissa Ranskassa.

Eräänä kesäpäivänä Jorvikin saarelle, Moorlandin tallille, saapuu tyttö viettämään kesää ratsastusleirillä. Hän toivoo, että kesän päätteeksi hänet hyväksyttäisiin Jorvikin Hippologiseen instituuttiin opiskelemaan. Moorlandin tallin omistajan Thomas Moorlandin poika, Justin Moorland, auttaa tyttöä , ja he ystävystyvät. Kesän aikana tyttö tutustuu moniin ihmisiin Jorvikissa ja rakentaa suhdettaan heihin, tullen päivä päivältä pidetymmäksi jorvikilaisten keskuudessa. Lopulta tytön unelma totetuu, ja hän saa opiskelupaikan. Tämä tarkoittaa pysyvää muuttoa Jorvikiin.

Pikku hiljaa alkaa tapahtua kummallisia asioita. Ihmiset käyttäytyvät oudosti. Kuka on lukittuna Silvergladen linnaan? Keitä ovat Aideenin vartijat? Ja kuka on salaperäinen punakaapuinen ratsastaja, joka ratsastaa eräänä päivänä Moorlandiin? Kaikki alkaa selvitä kun Aideenin suojelijat pyytävät tytön apua: pimeyden voimat ovat jälleen heränneet. Garnok on voimakkaampi kuin koskaan aiemmin, tummat ratsastajat ovat muodostaneet yhtenäisen ryhmän ja mystinen herra Sands on palannut... Tytön on osallistuttava sielunratsastajaharjoituksiin, jotta hän olisi valmis suorittamaan yhä vaarallisempia tehtäviä, ja auttamaan taistelussa pahaa vastaan. 



The Dark Riders.


Henkilöt

Star Stable Onlinessa on samoja hahmoja kuin Starshine Legacyssä, ja heidän lisäkseen lukemattomia muita hahmoja. Starshine Legacystä tuttuja henkilöitä ovat ainakin sielunratsastajatytöt hevosineen, Fripp, James, Sabine, Jessica, Katja, Herman ja Herra Sands kätyreineen. Tietääkseni rouva Graham ei ole SSO:ssa, mutta se ei ole sikäli mikään ihme, sillä SSO:ssa ei käydä lukiota. Uusia hahmoja ovat muun muassa Justin Moorland, druidit kuten Conrad Marsdeen ja Avalon, Elizabeth Sunbeam ja Silvergladen paronitar, sekä monet muut. Tarninan päähenkilö olet sinä itse, luomallasi hamolla.


Jarlaheimissa sijaitseva Jorvikin talli.

Paikat

Tällä hetkellä peli voidaan rajata kahteen suureen alueeseen: Silverglade ja The Harvest Counties. Silvergladen alueella ovat Moorland, Fort Pinta, Valedale, Firgrove ja Goldenhills Valley. Starshine Legacystä tuttu Variksenpelätinkukkula (The Scarecrow Hill) sijaitsee Goldenhills Valleyssä. Pyhään Lehtoon pääsee Valedalesta; Elizabeth Sunbeamin talon takana on kivikehä, jota kiertämällä avautuu "portti" Pyhään Lehtoon. Jorvikin talli sijaitsee The Harvest Coutiesissa, aivan Jarlaheimin kylän kupeessa.


Avalon.


Pelaaminen

Peli alkaa rekisteröitymisellä Star Stable Online -sivustolle. Tarvitset rekisteröitymiseen sähköpostiosoitteen. Rekisteröityminen on täysin ilmaista. Aloita rekisteröityminen klikkaamalla Download Now -linkkiä. 

Kun rekisteröityminen on valmis, sinun kannattaa vahvistaa (verify) sähköpostiosoitteesi, jotta voit "puhua" ja chattailla pelissä. Voit pelata peliä joko suoraan koneellesi ladatun ohjelman kautta, tai sitten selaimen kautta. Seuraamalla ohjeita saat ladattua pelin selaimeesi ja/tai koneellesi. Tämä on täysin turvallista ja ilmaista.

Peli alkaa oman hahmon luomisella. Voit valita hahmollesi kasvojen mallin, hiustyylin sekä meikin, ja mikä tärkeintä, saat luoda hahmollesi oman nimen valikkoa käyttämällä (etunimi sekä sukunimi kahdesta osasta). Tämän jälkeen valitset hevosesi värin, harjan pituuden ja nimen (kahdesta osasta). 

Kun olet luonut hahmosi, eteesi avautuu ikkuna, jossa on tallin ovi. Sitä klikkaamalla pääset aloittamaan pelin. Hetken latautumisen jälkeen näet intron eli prologin, jossa taustoitetaan tarinaa. Intron jälkeen pääset aloittamaan pelin. 

Peli alkaa Moorlandin tallilta. Pelaaminen on helppoa; menet vain aina sen henkilön luo, jonka pään päällä on huutomerkki (keltainen, vihreä tai sininen), klikkaat kyseistä henkilöä ja saat kuulla, mitä asiaa hänellä on. Voit helposti seurata oikeassa alanurkassa olevasta kartasta, missä päin sinulle on tehtäviä, sillä huutomerkit näkyvät siellä värillisinä pisteinä. Jos henkilön pään päällä pyörii kolikko, voit ostaa häneltä jotakin, jos kello, palaa hänen luokseen seuraavana päivänä, niin saat uuden tehtävän.

Pelin aikana teet erilaisia sinulle annettuja tehtäviä. Rakennat siten suhdettasi, sekä ansaitset rahaa (Jorvikin shillinkejä) ja ehkä joitakin tavaroita. Sinun on joka päivä huolehdittava hevosestasi: se pitää juottaa ja ruokkia, sekä se on harjattava ja sen kaviot puhdistettava. Ruokaa voit ostaa hevosellesi kaupoista, ja vettä saat täyttämällä ämpärin kaivosta. Ämpärin, harjan ja kaviokoukun saat pelin alussa Justinilta. Seuraa hevosesi mielialaa ja tarpeita vasemmassa ylänurkassa näkyvästä palkista.

Pelissä voit myös ostaa tavaroita, vaatteita ja varusteita sekä itsellesi että hevosellesi. Tavarat voit maksaa Jorvikin shillingeillä, tai Star Coinseilla, jos olet Star Rider. Star Coinseilla ostaminen tulee huomattavasti halvemmaksi, sillä monet tuotteet ovat todella kalliita Jorvikin shillingeissä. Jos haluat lemmikin tai uusia hevosia, voit ostaa niitä vain Star Coinseilla. Jorvikin shillinkejä ansaitsee tehtävistä sekä tallitöitä tekemällä (klikkaa tallilla olevaa ilmoitustaulua --> saat tehtävät). 

Peliä on ilmaista pelata tasolle neljä asti (hevosen tasoa tosin pystyy nostamaan tämän jälkeenkin), eli tehtäviä ei tule enää lisää, kun olet saavuttanut tason neljä, etkä pääse enää etenemään. Myös alue, jolla voit olla, on hyvin pieni koko Jorvikiin nähden. Jos et halua ostaa Star Rider -jäsenyyttä, voit silti päivittäin huolehtia hevosistasi, tehdä alueellasi päivittäisiä tehtäviä (daily quests), sekä varallisuutesi salliessa shoppailla Moorlandissa ja Fort Pintassa. Ja tietysti voit aina etsiä tähtiä, sekä vain ratsastella sinne tänne. Kannattaa ottaa huomioon myös se, että vain Star Riderit voivat hypätä hevosillaan.

Star Rideriksi liittymisessä on neljä vaihtoehtoa: yksi kuukausi ja 100 Star Coinsia (5,95€), kolme kuukautta ja 300 Star Coinsia (12,95€), kuusi kuukautta ja 600 Star Coinsia (24,95€) sekä elinikäinen lifetime Star Rider ja 1200 Star Coinsia (59,95€). Lifetimeksi liittyminen tulee pitemmän päälle kaikkein edullisimmaksi. Lisäetuna on, että lifetimet saavat joka viikonloppu ilmaisia Star Coinseja, ja kaiken lisäksi he saavat hankkia pelissä vain heille varattuja varusteita - ja aivan ilmaiseksi. Star Coinseja voi kuitenkin ostaa muulloinkin. 
Kun olet Star Rider, koko Jorvik avautuu sinulle pikku hiljaa, kun suoritat sinulle annettuja tehtäviä. Jotkut tehtävistä voivat tuntua tylsiltä, mutta pelin edetessä pääset tekemän jopa vaarallisia tehtäviä; sinun on esimerkiksi mentävä vakoilemaan Dark Coren porauslautalle... Pelin edetessä tehtävät muuttuvat yhä vaikeammiksi, ja päivittäisiä tehtäviä tulee koko ajan lisää (kaikkia ei ole tietenkään pakko tehdä). Jossakin vaiheessa peli on edennyt siihen vaiheeseen, että sinun esimerkiksi täytyy sulkea rakoja, joista tulvii vaarallista Pandorian energiaa (Garnok-efekti).


Garnok-efekti-harjoitus.


Kiinnostuitko Star Stable Online -pelistä? Siinä tapauksessa suosittelen, että rekisteröidyt ja aloitat pelaamisen! Jos teillä on kysyttävää, niin kommentoikaa joko tänne tai Askiin. Itse en ole tällä hetkellä Star Rider, eli en osaa välttämättä vastata kaikkiin (juonta) koskeviin kysymyksiin, mutta yritän parhaani.
Mikäli ehdin, yritän tehdä teille lisää SSO-aiheisia postauksia, joissa olisi joidenkin paikkojen esittelyä, tehtävien suorittamista ja vaikkapa kuvalliset ohjeet pelin aloittamiseen. Ehdotuksia otetaan vastaan! :)

Tästä klikkaamalla pääset Star Stable Onlinen viralliselle YouTube-kanavalle, tästä Facebook-sivuille, tästä Twitteriin ja tästä Instagramiin.








14 kommenttia:

  1. <3<3<3<3<3<3
    Ihana postaus :)
    Kiva kun eka kuva jo herättää lukijan mielenkiinnon ja sit tää vika kuva on sellanen että pakko päästä pelaamaan :)

    VastaaPoista
  2. Mitä toi enkunkielinen teksti tossa kuvassa meinaa? :D
    T. En osaa enkkua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Jotakin on tapahtumassa Jorvikille.
      Jokin ollaan aikeissa herättää.
      Sinä olet avain kaikkeen.
      Voitko pelastaa jokaisen?"

      Poista
  3. Haluisin sen olokse Star Riderin mutta vanhemmat sanovag aina ei. :( Saisko sita jotenkin ilmaiseksi?? :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi kun vastaaminen on kestänyt. Mutta siis, valitettavasti Star Rideriä ei saa ilmaiseksi. Joskus SSO:ssa kuitenkin järjestetään ilmaisia Star Rider -viikonloppuja, kuten esim. tämän kuun alussa oli. Kannattaa seurailla uutisia SSO:n sivuilla ja olla kuulolla. :)

      Poista
  4. Moi! Kiva postaus. Mun tyypin nimi on Jennifer Archcake ja hevosen nimi Dangerhope. Minulla on myös kaksi ponia: ice magic ja cinnamon beaty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Pidän mielessä pelaajanimesi kun seuraavan kerran menen pyörimään Jorvikiin. Nyt en ole oikein ehtinyt pelailla... :/

      Poista
  5. Onko elinkautinen kirjaimellisesti elinkautinen vai pitääkö se ostaa aina välillä uudestaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinaat varmaankin elinkautisella lifetimea? :) Kyllä, se on ihan kirjaimellisesti "elinkautinen", maksat kerran etkä enää ikinä uudestaan.

      Poista
  6. Mihin menee maksu jos ostaa jäsenyyden

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ööh, en ihan ymmärtänyt kysymystä. :D
      Jos tarkoitit että kenelle maksu menee, niin Star Stable Entertainment AB:lle Ruotsiin. Jos taas meinasit että miten maksaminen tapahtuu, niin vaihtoehtoina ovat PaySafe Card, Visa, MasterCard, Maestro, PayPal sekä tekstiviestillä ostaminen. :)

      Poista
  7. Jostain syystä PaySafe Card ei näy minulla maksun vaihtoehtona?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa tapauksessa varmaan kannattaa ottaa yhteyttä SSO:n asiakaspalveluun: https://www.starstable.com/en/support

      Poista